1117 Lill Street


Beginnning with a dramatic entry sequence, the Lill residence establishes a strong street presence through the use of contemporary materials. The house can be viewed as a composition of solid versus void. An exterior courtyard is carved from the building's dark masonry mass and contrasted with warm limestone walls. The custom perforated screen made of stainless steel further defines the courtyard entry of the home while enhancing the play of light and shadow.

Attempting to subvert conventional open floor plan living, Perimeter Architects utilized floor height changes with varied ceiling heights to create spatial differences. A faux skylight fixture delicately brightens the space without visually breaking up the space. A white oak self-supporting staircase becomes more than just function...its simply a beautifully crafted element in the home.


Photos by Mike Schwartz Photo